torsdag 23. oktober 2014

Torsdags-wok!

I dag lagde vi en enkel og sunn wok til middag. Gjor det enkelt og kjøpte findus fryst wokblanding fra butikken. Den er faktisk helt grei, selv om det ikke er ferskt. Grønnsaker fungerer veldig godt selv om de er fryst.
Til, hadde vi strimlet svinekjøtt i egen marinade og stekt ris med egg! Namnam :-)

Du trenger:
- Wokblanding (gjerne fra findus, den er god)
- Strimlet svinekjøtt
- Egg
- Ris
- Olivenolje
- Krydder (salt, pepper, paprika, oregano, aromat, basilikum)
- Purreløk

1. Først lager du marinaden. Dette gjøres helst noen timer i forveien før en skal lage maten.
Ta en skål, bolle eller en blank pose. Jeg bruker helst en skål, det gir mindre rot enn en vanlig frysepose vil. Hell i godt med olivenolje og bland inn krydder. Jeg tar godt med salt først og fremst, deretter blander jeg inn det andre. Her har jeg brukt salt, pepper, paprikapulver, oregano, aromat og litt grillkrydder, og en liten klype med spisskummen. Det er gøy å prøve seg frem med krydder! Oregano er viktig å knuse i hånden før du bruker den, så smakene kommer ut. Rør sammen og legg i kjøttet! Bland det godt, legg plastfolie over og la det stå i kjøleskapet til du skal lage middag.


Nå er det påtide å lage middagen!



2. Ok, så det første du må gjøre er å koke risen, her tok jeg 3 porsjoner med ris, husk på salt :) Bland sammen 5 egg og en liten dæsj melk, deretter tilsetter du krydder i blandingen. Masse paprikapulver, aromat, salt, pepper, basilikum og oregano. Ha den kokte risen over i en stekepanne og stek den litt før du tilsetter eggene, ha også oppi litt purreløk, jeg brukte kanskje 5 cm av purren. Bland alt godt sammen og la det steke mens du vender på det hele tiden. Jeg brukte veldig lite grønnsaker i den stekte risen pga. alle grønnsakene som allerede var i woken :) Trenger ikke å få en overdose av grønt heller.




3. Sett wok-panna på plata på full guffe (høy varme). Du trenger ikke å bruke noe smøring, der er nok olje i marinaden. Prøv å siv av det overflødige av oljen fra kjøttet, at der blir igjen litt gjør ingenting da det vil fungere som en sky og sette god smak på alt i panna. Når panna er gloheit (veldig varm) tilsetter du kjøttet. Brun kjøttet alene i panna og tilsett wok-grønnsaker til slutt. Viktig å ikke la grønnsaker "steike" for lenge, siden du helst vil ha litt knas i wokken din. Bruk ett bestikkredskap til å stikke litt i grønnsakene hvis du er usikker. Hold innholdet i pannen i mer eller mindre konstant bevegelse til det er ferdig.




Grønnsakene vil gjerne legge igjen litt vann i tillegg til oljen som er i panna. Det gjør ingenting, bare la det "koke" litt inn, bruk en serverings-skje og dryss litt av skya over den serverte maten.
Bon appétit :-)


Hildegunn & Joachim

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar