lørdag 15. november 2014

Lørdagskos med gratinert nachos :-)

Hei igjen!
I kveld skulle jeg stelle i stand en romantisk middag til min kjære. Middagen var forhånds diskutert, mens desserten ble en hemmelig overraskelse. ;-)
På menyen i kveld ble det gratinert nachos. En veldig god, men mektig middag selv om det kanskje ikke høres sånn ut når en tenker nachos.
Den gratinerte nachosen ble etterfulgt av en hjemmelaget sjokoladeis til dessert. Det er første gang jeg prøver å lage noe sånt, men jeg må få sagt at den ble ganske vellykket :-)

Her kommer oppskriften på nachosen som jeg har komponert selv med inspirasjon fra fjern og nær. Oppskriften på sjokoladeisen vil jeg legge inn en link til på bunnen av siden, da den vil komme i ett eget innlegg.


Da lager vi gratinert nachos! :-D
Du trenger:

- 1pk nachost med ostesmak
- 400 gram kjøttdeig
- 200 gram revet hvitost
- 1pk cheddarost
- 1pk taco spicemix
- 1 boks hakkede tomater
- 1 boks hot tacosaus
- 1 boks mild tacosaus
- 2ts tomatpurré
- 1/2 ts sukker
- 1 liten klype salt
- 1 liten klype pepper
- Lettrømme

Da var ingrediensene på plass! Nå lager vi maten :-)

1. Forhåndsvarm ovnen på ca 180 grader. Ikke bruk overvarme, da ender det med at osten på toppen blir hard før osten i mellom smelter skikkelig.








2. Kjøttdeigen skal steikes og hakkes på sterk varme. Når den er ferdigstekt tilsetter du taco spicemix, der følger du bare instruksjonen på pakken og lar det koke inn på middels varme.

3. Mens kjøttet gjør seg klart på pannen, lager du sausen. Hell hakkedetomater og all tacosaus i ett litermål. Ha 2ts tomatpurré på en krukke med lokk der du tilsetter 1/2 ts sukker, en liten klype salt og en liten klype pepper, ha litt lunket vann i, sett på lokket og rist. Tilsett den ristede tomatpurréen i blandingen.


4. Kjøttet og sausen er klart, nå er det påtide å bygge retten i en ildfast form. Smør formen med olivenolje og ha litt av sausen i bunn som en base, bare så det dekker.

5. Fyll formen nesten opp med nachos, bruk hendene og trekk den opp litt, så den står mer enn den ligger flatt, da blir den bare vassen. Strø kjøttet over nachosen og fordel  så resten av sausen over det igjen.

6. Fordel cheddar på toppen, la den ligge litt mer på midten, ikke helt ut i kantene. Det du vil her er at den skal smelte under og omfavnes av hvitosten som skal ligge over igjen.


7. Fordel revet hvitost helt på toppen, over cheddaren. Den skal dekke alt og ligge godt ut i kantene. Det er ufattelig godt når du stikker serveringsskjeen i den ferdige retten og cheddaren tyter ut ;-)

8. Sett formen på rist midt i ovnen og la den stå i ovnen 20-30 minutt, alt etter hvor lang tid det tar før osten ligger smeltet og gyllen på toppen. Du vil også høre at det "sissler" godt under osten.

Det var alt! Når du tar ut formen, lar du maten stå og kvile noen minutter så den får "roet seg ned litt" før du serverer den.

Server på middagsfat med ferske nachos og lettrømme som tilbehør :-)




Her er linken til sjokoladeisen som jeg serverte en liten stund etter middagen:
Hjemmelaget sjokoladeis!

Bon appétit! Håper det smaker!
Vel bekomme! osv.. :-)

Joachim & Hildegunn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar