fredag 31. oktober 2014

Nydelig hjemmelaget Bacon Cheeseburger

I dag har vi noe virkelig spennende på menyen. Alle er glad i en god cheeseburger, likeså med bacon. Så med det sagt, så bestemte vi oss for å lage en så hjemmelaget bacon cheeseburger som vi hadde mulighet til :-)
Denne oppskriften gir 4 burgere, den tar litt tid å gjennomføre, men sluttresultatet er verdt det!
Jeg tror vi brukte i overkant av 3 timer. Ikke sammenhengende, men totalt.

Du trenger:
(Til burgerkjøttet)                                              
- 400 gram kjøttdeig (gjerne fra slakter!)          
- Bacon terninger                                                
- 1/2 løk                                                              
- 1 egg                                                                
- Olivenolje                                                    
- Hvetemel                                                          
- Salt                                                                  
- Pepper                                                              
- Paprikapulver
- Spisskummen
- Basilikum


(Til burgerbrødet)
- 1/2 pk gjær
- 2 dl lettmelk
- Hvetemel
- 2 dl med grov rug og hvetemel.blanding
- 25g margarin
- 1ts salt
- 3ts paprikapulver

Til tilbehøret trenger du: Kinakål, 1/2 løk, 1/2 paprika, agurk, baconstrimler og 6-8 poteter.

Slik gjør du!

1. Legg kjøttdeigen i en bolle og knekk egget over den. Her må en være klar for å bli grisete på hendene. Mos sammen alt med hendene til egget er godt innblandet i kjøttet.


2. Hell en liten skvett olivenolje oppi blandingen og strø litt hvetemel over. Bruk hender og bland videre inn. Fortsett å strø litt og litt hvetemel over (ikke for mye!) og bland inn til kjøttdeigen blir fastere og ikke like klissete som i begynnelsen.

3. Når du er fornøyd, legger du oppi nesten 1/2 finhakket løk og forhånds-stekte bacon terninger. Legg oppi noen klyper salt, litt pepper, en liten klype spisskummen, paprikapulver og basilikum. Det er vanskelig å smake til, så gjør det som ser best ut. Bare vær forsiktig med salt og pepper. Ha bittelitt olivenolje på igjen og mos alt sammen godt ilag. Bruk god tid så alt krydderet, løken og baconet blandes inn til en fin tykk kjøttpølse.



4. Del kjøttet i 4 like store deler. Ta hver del og kna litt i hendene, slå den frem og tilbake mellom hendene til det begynner å ligne en burger. Legg så hver del i plastfolie, pakk godt sammen og press den litt flatere, det holder at burgeren er ca 1,5cm tykk. Nå legger du burgerne i kjøleskapet og lar de ligge noen timer så de blir fastere og trekker til seg krydderet.

Tilbereding av burgerbrødet:

1. Varm opp melk og margarin til rett tempratur, 37 grader celcius. Bland gjær, salt, paprikapulver og litt av melet sammen i en bolle.




2. Hell den varme melken over i bollen og bland sammen slik at det ikke er noen klumper igjen. Så er det bare å spe på med mel til deigen er fin og slipper taket. Denne deigen kan vere litt hardere enn andre deiger.



3. Del deigen i fire like store deler, så lager du små flate boller av de fire delene og legger dem på ett brett. Der skal de stå og heve til dobbelt størrelse. Etter det kan du ha dem i ovnen på en 175 grader i ca. 20-30 minutter.

Når hovedingrediensene nå er klare, så kommer vi til
konklusjonen av dette flotte måltidet!

1. Ha litt olje i en ildfast form, skjær potetene i båter og legg dem i den ildfaste formen. Krydre med ønsket krydder, for vår del ble det salt, pepper og basilikum. Rist på formen så krydderet og oljen blander seg. Sett potetene i ovnen på 200 grader, der skal de stå i ca 30-40 minutt, eller til de er møre. Stikk med kniv for å kjenne etter.



2. Kutt opp kinakål, løk, agurk og paprika som skal på burgeren.

3. Varm opp steikepanne på middels varme, ha en liten klatt smør i panna og steik bacon først. Bacon gir fra seg mye fett i panna som setter god smak.

4. Steik burger på tur, bruk kun det baconfettet som ligger i panna, ikke tilsett noe annet smør eller olje. Husk, det er olje i selve burgeren også! Baconfett setter fantastisk smak :-) Vend burgeren ett par ganger så den får nok på begge sider, ikke stek den for lenge, da blir den tørr. Tilsett ost på burgeren etter siste vending, legg på lokk, ta panna av plata og vent på at osten skal smelte!

5. Ha dressing på burgerbrødet om du vil ha det. Legg på grønnsaker, burgeren kommer oppå der igjen. Topp burgeren med bacon og løk. Ta potetene ut av ovnen og legg på fatet. Vips, klar til servering! Ett mektig måltid, men utrolig godt!



Bon appétit!

Joachim og Hildegunn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar