Nå er det da godt utpå formiddagen, men det er lørdag, så det er helt greit :-)
Frokost kan mange tenke på som ett kjedelig måltid, som egentlig bare er en nødvendighet for å komme seg gjennom dagen.
Sånn kan jeg føle det av og til også, men ikke i dag! Nei i dag skal jeg lage eggerøre :-D
Eggerøre var det første jeg som liten gutt på rundt 9 år, lærte av min mor å lage (som var litt mer komplisert enn brødskive med pålegg). Bare synd at gressløken vår er død... R.I.P.
Menmen,
Dette trenger du for 3 porsjoner:
- 5 mellomstore egg
- Ca 5 ss lettmelk
- En god klype salt
- Liten klype pepper
- Ett par kakk av karrien
- En god klype gastromat
- En ok klype grillkrydder
- Gressløk (mengden bestemmer du selv)
Hvis du, som meg, ikke har gressløk tilgjengelig, bruk litt hakket purreløk :-)
1. Først tilsetter du 5 egg og 5 ss lettmelk i en liten bolle eller skål, samtidig som du hakker klar gressløk eller purreløk. Dette skal piskes sammen kjapt med kraftig hånd og en gaffel.
3. Sett stekepannen på litt mer enn middels varme. Her brukes stekesmør, ikke olje! Når stekepannen er varm nok, tilsettes eggerøren. Rør om ett par ganger og deretter tilsett løken før den blir stiv.
Så enkelt er det! Valgfritt kan du tilsette litt revet ost før du tar den av platen, vend ett par ganger så osten smelter inn i eggerøren.
Server på en skive, gjerne med vanlig kokt skinke på bunn, eggerøre i midten og noen agurkskiver på toppen.
Ser godt ut?
Bon Appétit!
Joachim & Hildegunn
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar