mandag 27. oktober 2014

Baconsurret kyllingfilet stappet med ost

I dag hadde vi en sein men flott mandagsmiddag, som bestod av: Baconsurret kyllingfilet stappet med ost, potetbåter bakt i ovn, en tykk soppsaus og grønnsaker. En fin måte å sprite opp vanlig kyllingfilet. For 2 personer, tid: ca 1 time.

Du trenger:
- 2 kyllingfilet
- Bacon i skiver
- Ost
- Ca 8 poteter
- 2 Sjampinjonger
- Ca 2dl matfløte
- Ca 1dl lettmelk
- 1/2 løk
- Hvetemel
- Grønnsaksblanding
- Salt
- Pepper
- Basilikum


1. Gjør klart ingrediensene. Skjær potetene i båter og legg dem i ildfast form med litt olje på bunn, strø bittelitt olje over, krydre med salt, pepper og basilikum. Skjør løken i skiver, legg i en annen ildfast form med litt olje i bunn og hell ca 1 dl vann over. Skjær ost i terninger.
Skjær sjampinjongen i biter, legg i vann og la stå i ca 20 minutt. Sett ovnen til 200 grader.



2. Varm opp stekepannen til litt over middels varme, bruk margarin. Krydre kyllingen med salt og pepper, stek til den har fått stekeskorpe og er delvis gjennomstekt.

3. Sett potetene i ovnen, de skal stå ca 30-40 minutt, alt etter hvilken type poteter du bruker :)





4. Skjær kyllingfileten halvveis opp og fyll med ost i terninger. Surr deretter bacon rundt og lås med tannpirkere. Legg kyllingen opp på løken i den ildfaste formen. Steketid ca 30 minutt. Gå inn av og til og strø litt av skya over kyllingen. Når den har stått i 20 minutter, snur du kyllingen og lar den steke siste 10 minutt på andre siden.



5. Når kyllingen er halvveis stekt kan du begynne på sausen. Ha soppen i en stekepanne med smør, uten vannet selvsagt, Stek dem litt før du heller over en 3 ss med hvetemel, så tar du vannet som soppen har ligget i og heller over. Ha så dette over i en panne, så heller du på med litt fløte og melk. Krydre med salt og pepper etter smak, men jeg brukte godt med pepper, satte en god smak på sausen. La dette koke noen minutter vips så er det ferdig.

6. Ta noen grønnsaker i litt vann med salt i, så lar du det koke opp. Da burde det vere ferdig :)

Da er det bare å servere!

Bon appétit :)



Joachim og Hildegunn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar