onsdag 26. november 2014

Ostehorn med gressløk og dill!!

Jeg fikk et lite innfall i dag og ville bake ostehorn fordi det er alltid utsolgt i butikkene, og for å lage det litt spesielt så tilsatte jeg gressløk og dill :) Dill har en så utrolig god smak så den passer nok inn her!


Det du trenger her er:
- 3,5dl melk
- 1/2 ss olje
- 25g gjær
- ca 500g hvetemel
- 1 ss dill
- 1 ss gressløk
- 150g revet ost

1. Bland inn 1/2 pose tørrgjer med salt og ca. halvparten av melet.



2. Når melken er ved oppvarmet og ved rett tempratur så heller du melken i bollen og rører ut klumper, Tilsett olje, gressløk, mesteparten av osten og dill, og bland det godt inn. Elt deigen til den får en fin form og slipper taket på bollen.

3. Sett deigen til heving, den skal heve til dobbelt størrelse før du tar den ut av bollen og deler den i to deler. Elt deigen litt og lag to tjukke pølser av deigen.


4. La dette etterheve i ca. 15 minutter. Pisk sammen ett egg og smør toppen av horna før du strør resten av den raspa osten over. Ha ovnen på 225 grader og la hornene steke i 15-20 minutter. Følg med på de siste minuttene for det kan gå utrolig raskt til slutt :)


Nam nam!

Hildegunn & Joachim

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar