onsdag 5. november 2014

Enkel og rask spaghetti med hjemmelaget saus

Nå er det jaggu lengesiden vi har hatt ett godt pasta-måltid, dermed bestemte vi oss for å lage en tradisjonell spaghetti-middag med kjøttsaus i hjemmelaget vri! Denne retten er veldig enkel, barnevennlig og smakfull. Helt supert til en hektisk hverdag der du ikke vil slave over komfyren hele ettermiddagen etter jobb :-)
(3-4 porsjoner)

Du trenger:

- En god neve spaghetti
- 400 gram kjøttdeig
- Hakkede tomater
- Tomatpurré
- 1/2 løk
- Olivenolje
- Margarin
- Salt
- Oregano
- Paprikapulver
- Pepper
- Sukker
- Spisskummen



1. Først fyller du en middels stor panne godt med vann, litt olivenolje og en liten dose salt. Sett den på komfyren og vent på at den skal koke opp.














2. Mens du venter på at vannet skal koke opp, lager du spaghetti-sausen. Ta 2 ts tomatpurré og litt lunket vann som du rister sammen, jeg bruker en tom tacosaus-krukke til denne jobben, kjekt å ha! Rist godt og hell over i ett litermål. Gjerne ha litt mer vann i krukken og rist ut resten som ligger igjen der. Gjør ikke noe om det blir litt vann i, jeg tilsetter gjerne litt ekstra på slutten uansett. Hell over en boks hakkede tomater, tilsett krydder! En god klype salt, en liten klype pepper, 1 ss paprikapulver, 1 ss sukker, 1/2 ss oregano og ett lite kakk med spisskummen. Bland sammen godt og smak til.

Litt rot må man forvente :)
3. Nå har vannet sikkert kokt opp, da tilsetter du spaghetti som skal koke som anvist på pakning, eller til den er 'al dente'. Mens spaghetti koker, steker du kjøttdeig på sterk varme. Hakk den opp og skru varmen på middels når den er nært ferdig stekt, tilsett 1/2 finhakket løk og vend om til den er gyllen.

4. Tilsett sausen i kjøttet og la den koke inn på middels varme i ca 5 minutter. Tilsett litt ekstra vann om du mener den blir for tykk.


Nå skal alt være ferdig, server spaghetti i skål med sausen over og ett lite dryss oregano!

Bon appétit!

Hildegunn & Joachim


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar