tirsdag 18. november 2014

Urtebrød

Her skal jeg prøve meg på et urtebrød som er inspirert av Andreas Viestad. Da er det greit med litt ferske urter og skulle gjerne ønke at jeg hadde mer av det så hadde jeg fått ekstra god smak på brødet, men det ble veldig godt!



Det du trenger er:
- To stilker med rosmaring, finhakk bladene.
- 2 ts oregano
- 1 ts basilikum
- 1 liten ts timian
- 1 liten ts spisskummen
- 3 ts sirup
- 3 ts salt
- 1 ss olivenolje
- 100g finmalt rug
- hvetemel
- grovmel av rug og hvete
- 1/2 pakke gjær
- 6,5 dl vann












1. Bland sammen gjær (tørrgjær) som jeg brukte, salt, sirup, olivenolje, rugmel og hvetemel, ikke alt melet på en gang, men litt til å begynne med. Så ha du i lunket vann og løser opp melet, så er det å ha i mel litt etter litt til deigen "slipper taket".

























2. Dekk det til og la det stå i bollen i en halv time, og eit par ganger iløpet av denne halvtimen elter du det.

3. Finhakk så rosmarin før siste elting, ved siste elting tilsetter du resten av krydderet til deigen. Ha så deigen tilbake i en smurt bolle, gjeren med olivenolje og la den stå der til den har hevet til dobbelt størrelse.


4. Ta de så ut av bollen og del deigen i to deler som du former som brød, denne deigen er ganske fast så du trenger derfor ikke noen former, men viss du vil bruke det så går det helt fint :) La de heve litt før du setter dem i ovnen. (I en form vil de få en litt bedre form på seg, men det går fint uten og.)

























5. Ovnen skal forvarmes på 250 grader, men skal settes ned til 190 grader når du har brødene inni, la de så stå der i en 40 minutt før du tar de ut.



6. Pakk dem så inn i et fuktig klede så de ikke får så veldig hard skorpe.

Smakte utrolig godt! Dette er noe som blir bakt flere ganger her i huset :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar