onsdag 19. november 2014

Enkel og kjapp kyllingmiddag.

I dag var det onsdag, og med det følte vi for å gjøre noe godt, enkelt og sunt.
Da er det jo ikke lange steinkastet før en havner på en eller annen kyllingrett!


Dagens middag bestod av: Kyllinglår, ris og gratinerte grønnsaker!
PS: Gratinerte grønnsaker er fantastisk godt, det kan brukest til mye rart.

Du trenger:

- Kyllinglår
- Ris
- Fersk brokkoli
- Fersk blomkål
- Ferske gulrøtter
- Matfløte
- Ost
- Margarin
- Hvetemel
- Salt
- Pepper
- Oregano

1. Begynte først å koke risen, gjør som anvist på pakningen. Risen kan bare stå gjennom hele perioden, for den kan stå selv om den må vente på resten av maten.


2. Så lagde jeg en hvit saus som vi skulle ha grønnsakene oppi når vi skulle gratinere dem. Først brukte jeg 3 ss med margarin som jeg smeltet, tilsatte så 3 ss med hvetemel og rørte det inn slik at den ble klupfri. Tilsatte en hel pakke med matfløte og ett par deiliter melk. Hadde også litt salt, pepper og paprikapulver i sausen, mengden bestemmer du selv :)

 3. Legg kyllinglårene på en stekeplate med bakepapir og ha dem i ovnen på 150 grader i ca en halv time.

4. Kutt så opp gulrøtter i skiver, og blomkål og brokkoli i buketter før du legger det i en ildfast form, deretter heller man sausen over grønnsakene. Til slutt rasper du ost og strør over, og prikken over i-en er å strø litt oregano over osten. Sett så grønnsakene inn i ovnene i 15 minutt.



Ta ut av ovnen og server :)

Hildegunn & Joachim

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar