torsdag 13. november 2014

Hjemmelaget potetmos

Hjemmelaget potetmos har vi forsåvidt skrevet om før, men da som tilbehør i en spesiell rett.
Siden vi titt og ofte bruker hjemmelaget potetmos i forskjellige retter, så tenkte jeg at det kanskje var greit å lage ett eget innlegg for dette tilbehøret. På den måten trenger en ikke skrive om det hver gang, men rett og slett legge inn en link til dette fantastiske tilbehøret :-)

Hjemmelaget potetmos er svært enkelt å lage, og det smaker mye bedre enn den du får i pakke. Eneste som tar litt tid, er koking av poteter. Men det er sånt som gjør seg selv mens du lager resten av maten.

Du trenger:

- Ca 1kg poteter, alt etter hvor mye du skal lage egentlig
- Rundt 1dl lettmelk
- Ca 1ss margarin
- Salt
- Pepper
- Sukker

Slik gjør du!

1. Kok poteter. Gjerne ha en del salt i vannet, poteter trekker en del salt før det setter en god smak. Potetene skal koke til du lett kan stikke en gaffel eller en kniv gjennom.














2. Siv av alt vannet og mos potetene grundig, tilsett smøret.

3. Tilsett melk og krydder. Ca 2ts salt og 1/2ts pepper til å begynne med. Her tar du frem mikseren og mikser sammen mosen, det gjør den lett og luftig.


4. Hiv oppi en liten teskje sukker, det gjør en fin og rund smak i mosen. Tilsett mer melk om det trengs, det vil du se etterhvert som du blander sammen.

5. Det som gjennstår nå, er å smake til med salt og pepper. Når du er fornøyd, setter du pannen på plata igjen og ettervarmer potetmosen på middels varme, samtidig som du rører rundt hele tiden. Da slepper du at den brenner seg i bunnen.


Veldig enkelt og fantastisk godt :-)

Bon appétit!

Joachim & Hildegunn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar