Dette er en oppskrift jeg lærte for lenge siden da jeg enda bodde hjemme. Man lærer mye fra mor så lenge man orker å følge med.
Så det du trenger er:
- Hjortekjøtt (eller annet viltkjøtt)
- Poteter
- Grønnsaker
- Melk
- Seterrømme eller lettrømme
- Fløte
- Hvetemel
- Margarin
- Sopp
- Krydder (salt, pepper, timian og basilikum)
- Vann
La oss begynne fra begynnelsen.
Stek gjerne sopp for å ha i gryta, den hører hjemme der :)
3. Ha i salt og pepper, her må du bare føle deg fram, smak til og bestem selv hva som er best for deg :)
Serveres med poteter i en eller annen form, enten kokte, mos eller båter, og eventulet grønnsaker.
4. Potetmos! Potetmos er såre enkelt å lage og så mye bedre enn pakkemosen du kjøper på butikken. Det tar heller ikke lang tid, da det meste gjør seg selv og selve arbeidet kommer på slutten.
Hvilke poteter du bruker er opp til deg, men poteter av det mer porøse valget er en fordel.
Skrell en god mengde poteter (10-18 alt etter størrelse), kok i panne med vann og litt salt. Trenger ikke overdrive med saltet her, da vi skal smake til med krydder mot slutten.
Kok potetene til de nesten detter fra hverandre, siv av vann, finn frem stapperen og mos ivei!
Når du føler at potetene er most nok, finner du frem melk, salt, pepper og eventuelle grillkrydder hvis du vil smake til med det.
Hiv oppi en ok dose salt, litt pepper og ca 0,5dl melk til å begynne med.
Dette skal blandes sammen med mikser! Da for å få en lett og luftig mos.
Mens du mikser sper du på med melk til den har fått riktig konsistens.
Smak på mosen, krydre etter smak og miks inn. Ettervarmes på middels varme under omrøring.
Fiks ferdig!
Da er det bare å servere!
Bon appétit :)
Joachim & Hildegunn
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar